Stora privatlån utan säkerhet

Att hitta stora privatlån utan krav på någon säkerhet för lånet är ofta ganska lätt.


Här listar vi seriösa banker och långivare som ger lån på stora belopp (över 50 000 kr) och står under tillsyn av finansinspektionen.


Eftersom vi är opartiska är listan i alfabetisk ordning.


Avida Finans har två olika kreditlösningar för dig som privatperson. Ett privatlån på upp till 500 000 kr och en kredit på upp till 150 000 kr.


Den som har betalningsanmärkningar kan enbart bli godkänd för krediten på max 150 000 kr.

Låna utan krav på säkerhet för lånet.

Bank Norwegian är en tolerant bank när det handlar om kreditvärdighet kopplat till tidigare skulder.


Den med stadig inkomst och ordnad ekonomi i övrigt, har ofta goda chanser att få ett stort lån utan säkerhet eftersom detta är en bank som godkänner många lån.

Bigbank passar både personer med god kreditscoring och dem med lite sämre sådan.


Med en acceptansnivå på max 5 stycken anmärkningar får Bigbank anses vara en bank som beviljar lån till många. Anmärkningarna måste vara minst 6 mån gamla.

När du ansöker om privatlån hos Coop är det MedMera Bank AB som står bakom ett eventuellt avtal som kommer till stånd.


Räntan du erbjuds kommer att vara individuellt uträkning utifrån din bedömna kreditvärdighet.

Komplett bank erbjuder flexibla lånelösningar även för stora privatlån utan säkerhet.


Individuell ränta beroende på din kreditvärdighet och villkoren för lånet du söker i övrigt.

Lån för alla håller vad de lovar utifrån att det är en bank som godkänner många lån, även om det naturligtvis inte är en bank där alla får ja på låneansökan.


Däremot är lånevillkoren är bra och kan passa alla.

Erbjuder privatlån utan säkerhet till bra räntevillkor i jämförelse med många andra banker. Hur bra ränta du får, avgörs genom en individuell bedömning av din betalningsförmåga.


Har inte orimligt höga inkomstkrav men för att nå upp till kraven behöver du ha en månadsinkomst på i snitt ca 21000 kr per månad före skatt.

Marginalen Bank godkänner många lån även till personer med lite sämre kreditvärdighet.


Låga inkomstkrav för och individuell räntesättning för privatlån utan säkerhet. Räkna med att få lägre ränta om du har goda ekonomiska förutsättningar och bra scoring och tvärtom vid motsatsen.

Moank är en långivare som är än så länge är ganska okänd för många privatpersoner.


Med förhållandevis låga räntor och inkomstkrav på rimliga nivåer bör den här långivaren kunna vara intressant för många när det handlar om privatlån.

Individuell ränta utifrån bedömning av din kreditvärdighet.

Svea Ekonomi sätter verkligen föreställngar om vem som kan få ett privatlån i ett nytt ljus.


Svea Ekonomi har olika lånelösningar och inte ens betalningsanmärkning eller skuldsaldo hos Kronofogden behöver vara ett omedelbart hinder. Läs mer om vad som gäller för deras olika lånetyper.

Förmedlare av stora lån utan säkerhet

Känner du dig osäker på vilket lån som kommer att bli billigast för just dig, kan du välja att ansöka om stora lån genom en låneförmedlare. Att ansöka om lån hos en låneförmedlare innebär i praktiken att du gör en enda ansökan som förmedlaren skickar vidare till en mängd olika banker som har låneprodukter som passar de önskemål du angivit. Det görs endast en enda kreditupplysning, vilket är en fördel i jämförelse med att själv ansöka hos flera olika banker.


Du förbinder dig inte till något bara genom att göra en ansökan och undersöka dina valmöjligheter. Jämförelsetjänsten är dessutom gratis och ger dig samma villkor som om du skulle ha ansökt direkt hos respektive bank som din ansökan skickas vidare till.

Advisa förmedlar lån i varierande storlekar med olika krav. Eftersom samarbete äger rum med närmare 40 olika banker och andra långivare är utbudet stort.

Arcadia finans har mellan 30-40 olika banker och långivare i sitt samarbete. Din ansökan skickas vidare till dem som matchar dina önskemål och långivarnas krav.

Axo finans förmedlar lån i olika storlekar och samarbetar med drygt 30 olika banker och lånföretag i Sverige vilket ökar möjligheten att hitta något som passar just dig.


Compricer är välkända för sina jämförelsetjänster och privatlån är en av flera olika jämförelser man kan göra hos dem.

Krav för att få ett privatlån utan säkerhet

Många undrar säkert över vad som egentligen krävs för att få ett litet eller stort privatlån utan säkerhet. Svaret på det är att det varierar beroende på vilket lån du ansöker om och hos vilken långivare. Vi ska ändå gå igenom några vanliga grundläggande krav som ofta förekommer även om de kan skilja sig åt lite.

Ålderskrav
Du måste alltid vara myndig för att få ingå ekonomiska avtal i Sverige. Åldersgränsen för att få låna pengar är med andra ord 18 år.


Det finns en del lån som har andra åldersgränser och den vanligaste åldersgränsen som avviker från 18-årsgränsen är att man sätter ett ålderskrav på 20 år. Därutöver finns det några få lån som har ännu högre ålderskrav än så när det gäller minimiålder men det finns också lån som anger en högsta ålder för att få låna. I de fall en högsta ålder anges, är det ofta åldern då hela lånet beräknas vara återbetalt som avses.

Ålderskrav för lån

Bo och vara folkbokförd i Sverige
Förutom åldersgränsen är det vanligast att du måste vara stadigvarande bosatt i Sverige för att kunna ta ett svenskt banklån. Hur länge du måste ha bott här är lite olika från lån till lån men det kan i vissa fall gå att låna pengar även om du är tillfälligt bosatt utomlands, då krävs svenskt medborgarskap som regel. Ibland krävs svenskt medborgarskap även om du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Att vara svensk medborgare är dock inte ett krav för alla lån, du kan få låna pengar ändå, det gäller bara att veta vart du ska vända dig för att lättast få ett lån som utländsk medborgare.

Inkomstkrav för att få lån
När det handlar om inkomstkrav varierar det väldigt mycket mellan olika lån. Vissa lån kan du söka och få även om du inte har någon inkomst medan andra har vädligt mycket högre inkomstkrav. Vanligast är att du ska kunna uppvisa en regelbunden inkomst, även om du inte har så kallad "fast anställning". Du kan läsa mer om olika anställningsformer om du är osäker på vad just du har. Den som är sjukskriven, föräldraledig, pensionär eller har drabbats av arbetslöshet kan också söka och bli beviljade lån eftersom inkomstkraven i nästan alla lägen handar om deklarerad inkomst. Alltså alla inkomster som du betalar skatt för. Exempelvis betalar du skatt om du är arbetslös och har ersättning från A-kassan.


Ha betalningsförmåga och tillräcklig kreditvärdighet
Efter att ålderskravet, inkomstkravet och de eventuella kraven på att du har varit folkbokförd i Sverige tillräckligt länge är uppnådda, återstår det mest svårtolkade. Nämligen kravet på kreditvärdighet och bedömd betalningsförmåga.

Det här kravet är det som är mest knepigt att förstå sig på. Dels för att det är olika mellan olika långivare hur de faktiskt ser på kreditvärdighet och betalningsförmåga men också för att det skiljer sig i kraven för hur bra kreditvärdighet som krävs för att bli godkänd för det aktuella lånet eller krediten. Din kreditvärdighet kommer att bedömas dels genom en kreditupplysning men också genom de uppgifter som du själv lämnar i samband med ansökan.

Trösklarna och toleransnivåerna är extremt olika och det kan göra det svårt att veta huruvida man kommer att uppfylla kraven för just det lån man är sugen på att pröva att söka.


Om du redan från början vet eller misstänker att du har dålig kreditvärdighet, ska du vända dig till en långivare som beviljar lån trots tidigare skulder och/eller långivare som beviljar dig lån även om du har tidigare betalningsanmärkningar.

En annan lösning är att göra sin ansökan tillsammans med en medsökande eller att ha en borgensman.

Hur stora lån kan man ta utan säkerhet

Frågan vad som är ett stort eller litet lån är ytterst individuell. För många är ett lån på några tusenlappar ett stort lån, medan andra har lån på miljonbelopp. Hur mycket pengar du kan låna utan att ha någon säkerhet för lånet, beror på din kreditvärdighet och din "kvar att leva på kalkyl" samt omständigheterna i övrigt. För egen del, ska du tänka på att inte ta större lån än du kommer att klara av att betala tillbaka under utsatt tid. Det är också det som långivarna kalkylerar på när de tittar på hur stort lån som är rimligt att ge just dig.


Av en och samma långivare kan du i dagsläget låna stora belopp på upp till cirka 600 000 kronor men du kan förstås ha flera olika lån hos flera olika banker om du har råd att betala av flera samtidigt. Däremot minskar chansen att få fler lån om du är hårt skuldsatt sedan tidigare.


Det är med andra ord dina personliga förutsättningar som kommer att avgöra hur stort lån utan säkerhet du kan bli erbjuden. Däremot skiljer sig kraven åt mellan olika långivare, vilket kan innebära att hos en långivare kanske du blir erbjuden ett lägre lånebelopp medan du hos en annan kan få lån på väsentligt högre belopp.


Var alltid noga med att få en ränta som du känner att du kan acceptera, eftersom räntan är vad lånet kommer att kosta dig. Även om du kan byta ut lånet om du inte är nöjd med det efter en tid, börjar räntan kosta dig pengar från första dagen lånet är godkänt. Stora lån kräver ofta en längre amorteringstid eftersom du oftast inte kan återbetala ett stort lån på väldigt kort tid. Det är amorteringstakten som kommer att avgöra hur länge du betalar av på lånet innan du är skuldfri. Dina amorteringar kommer också att påverka räntan räknat i kronor.


Vad får jag använda de lånade pengarna till

Lån utan krav på säkerhet kan du oftast använda till precis vad du vill. Vanligtvis kommer du ändå välja bland olika kategorier av användningsområden när du fyller i din låneansökan. Detta är oftast till stor del endast en informationsinsamling och betyder inte att det sedan måste blir exakt så som du från början tänkte.


Lån utan säkerhet innebär att du inte behöver investera i något av värde som sedan kan ställas som säkerhet för lånet. Detta betyder att du kan använda pengarna till både konsumtion och annat. Att inte låna pengar för att spela på casino eller liknande, är en självklarthet.

Använd lånet till vad du vill

Stora lån trots tidigare skulder är möjligt

Att få lån trots tidigare skulder är fullt möjligt. Det är också möjligt att ta flera nya lån samtidigt hos flera olika långivare men detta innebär ibland ökade risker för överskuldsättning så om du överväger att ta flera lån samtidigt, bör du göra noggranna beräkningar på vad lånen kommer att kosta dig per månad, innan du gör ansökan hos flera långivare samtidigt.


Beroende på din ekonomiska situation och personliga förutsättningar, kan du kanske ha flera relativt stora lån utan säkerhet samtidigt men allra bäst är det om du försöker hålla antalet olika långivare på så litet antal som möjligt eftersom för många lån hos många olika banker kan göra att din kreditvärdighet påverkas på lite längre sikt. Dessutom kanske dina sammanlagda lånekostnader blir stora varje månad och du vill inte bli överskuldsatt.


Däremot är det är oftast bättre att ha några få större lån utan säkerhet än att ha mängder av olika små dyra lån. Undantaget är mindre lån utan uc kontroll som inte påverkar din kreditvärdighet negativt på samma sätt som stora lån som använder UC.

Hur mycket lån du sammanlagt kan ha, beror på din ekonomiska situation och hur hög inkomst du har.


Söker du så kallade skuldfinansieringslån går det ofta att ha lån på större summor eftersom de lånen är avsedda att samla ihop gamla skulder för att på sikt göra din ekonomi bättre. Om du ansöker om skuldfinansieringslån är det ofta en fördel att ange det redan vid ansökningstillfället då det ger en bättre bild av din ekonomi än om du skulle utöka dina lån med ännu ett konsumtionslån.


Låna med god kreditvärdighet och få bra ränta

Storleken på lånet spelar ofta roll då små lån kan ha en dyrare ränta procentuellt sett, än vad större lån har. Att det är så beror till stor del på att ett större lån beräknas ha en längre löptid och då är relevant med lägre räntesats. Den som har god kreditvärdighet kan få billiga lån då den som har bra kreditpoäng tjänar på att söka lån med individuell ränta.


Det är räntan och eventuella tillkommande avgifter så som uppläggningsavgifter eller fakturaavgifter som utgör själva kostnaden för ett lån. Som du säkert redan har noterat, är skillnaderna på räntan ganska stor mellan olika lån.

Storleken på lånet spelar ofta roll då små lån kan ha en dyrare ränta procentuellt sett, än vad större lån har. Att det är så beror till stor del på att ett större lån beräknas ha en längre löptid och då är relevant med lägre räntesa.


Alla lån har också sin speciella karaktär och ofta är lånet inriktat mot en speciell målgrupp. De lån som riktar sig till personer med låg kreditvärdighet är oftast märkbart dyrare än andra lån. Det är för att kreditföretaget räknar med att de tar en större risk när de lånar ut pengar till en person med låg kreditscoring.

Likaså är kortfristiga små lån oftast dyrare i ränta. Det beror på att de lånen kommer att återbetalas så pass snabbt att låneföretaget inte hinner tjäna några pengar på räntan om den är för lågt satt. Är lånet kortsiktigt är det kanske i kronor räknat du ska titta på när du beräknar kostnaden för lånet, däremot är det ganska ovanligt att ta stora privatlån med kort återbetalningstid.

Vad som kan räknas som ett billigt lån är också en relativ fråga. Man kan säga att om du har god kreditvärdighet bör du kunna få ett lån med ränta en bra bit under under 8%.

Har du medelgod kreditvärdighet är det ett billigt lån även om du börjar hamna på nivåer som 11-12 %. Tyvärr får du sällan så billiga låneförslag om du har dålig scoring. De billigaste lånen utan krav på säkerhet bör ligga på räntor på upp till maximalt 3,5 - 4 % för att räknas som billiga inom kategorin stora lån utan säkerhet.


Så klart kan även ett lån med 3% ränta blir kostsamt i kronor räknat om det är ett väldigt stort lån som tas med lång återbetalningstid så i förlängningen innebär det att det är du själv som måste avgöra huruvida ett lån är billigt eller inte.


Stora privatlån utan krav på säkerhet

Risker med stora lån

När du tar ett lån behöver du känna dig säker på att du kommer att kunna återbetala lånet enligt överenskommelse. Detta gäller oavsett lånets storlek och just på den punkten är det alltså ingen skillnad mellan mindre och större lån. Om du ser den minsta lilla risk att du inte ska kunna fullgöra dina åtaganden behöver du vara noggrann när du räknar.


Ibland kan det vara bättre att avstå från att ta ett lån även om behovet av pengar är påtagligt, medan i andra fall kanske det är helt nödvändigt att vända och vrida på varenda krona. Om något akut händer som gör att du helt enkelt måste ta ett lån kan det kanske vara värt att leva med lite mindre marginaler i hushållsbudgeten en tid, medan det sällan är värt det om det handlar om ren lyxkonsumtion.


Om du försätter dig i en situation då du inte kan betala dina skulder, kan det få allvarliga konsekvenser på sikt. Däremot är det få som har en buffert undanstoppad på banken så om något oförutset händer i din ekonomi, kan du kanske få betalningsproblem. Alla händelser av oförutsedd karaktär går inte att förutse, vilket är helt naturligt och kan hända vem som helst. Det betyder alltså inte att du måste ha en reservkassa på ditt bankkonto för att våga ta ett lån. Någon enstaka månad av tillfällig och oförutsedd betalningsoförmåga, brukar oftast gå att lösa tillsammans med den bank eller långivare du lånat pengar av.


Du har ett personligt ansvar för att inte överskuldsätta dig. Med överskuldsättning menas att du drar på dig så pass mycket skulder att det blir orimligt för dig att återbetala dem med den inkomst du har. Om man jämför riskerna med att ta stora lån utan säkerhet, med risker kopplat till andra små lån och krediter kan man säga att skillnaden ligger framför allt i den totala skuldbelastning man utsätter sig för om man ansöker om stora lånebelopp. Ränta och andra villkor är ofta bra i jämförelse med andra kortfristiga små snabblån.

Copyright © All Rights Reserved kontanter.nu 2014