Artikelarkiv

Innan vi migrerade och flyttade hela webbplatsen (i slutet av år 2021) fanns en välfylld blogg med hundratals inlägg per år. Ämnena varierade och blogginläggen hade olika längd och karaktär. Men ibland måste man helt enkelt städa ut det gamla för att göra plats för det nya. Så tar vi nya tag kring de artiklar som vi kommer att publicera och det innebär att även om vi flyttat med oss några av de gamla inläggen, kommer arkivet i huvudsak att bestå av färska artiklar eller uppdaterade sådana.


Långt tillbaka i tiden publicerades även läsarfrågor, vilket vi avser att återuppta inom snar framtid då det handlar om verkliga frågor som läsare funderar över och söker svar på.

Artikel dec 2021 - smslånen försvinner

Den som ha följt utvecklingen inom smslån och snabblån under de senaste 10 åren är nog överens med oss när vi påstår att smslånen succesivt försvinner. Tittar man på hur utbudet på smslån och likvärdiga låneprodukter kan man tydligt se att den nya lagen som gäller räntetak för högkostnadskrediter i princip slog ut de flesta smslån som fanns fram till 2018. Många låneföretag insåg tidigt att de både för att följa lagen och behålla sin konkurrenskraft, var tvungna att förändra sina låneprodukter.


Läs artikeln om varför sista chansen till smslån närmar sig.

Artikel nov 2021 - Fira jul och nyår med lite pengar

Att vara utan tillräckligt med pengar till jul och nyår är ingen rolig känsla. Särskilt känsligt kan det vara för barnfamiljer, även om vem som helst kan sakna pengar inför decembers helger. Ta del av våra tips för att kunna fira jul och nyår utan så mycket pengar på kontot.

Artikel nov 2021 - Är din privatekonomi drabbad av pandemin?

Många privatpersoner har drabbats hårt av Corona-pandemin. Ändå skrivs det mest om företag och välbärgade investerare. Men det är inte för sent för hjälp till självhjälp att försöka göra det bästa av situationen om pandemin slagit hårt mot din privatekonomi.


Läs om hur du kan rädda din privatekonomi i spåren av Corona-pandemin.

Artikel nov 2021 - Sluta bråka om pengar hemma

Att bråka om pengar hemma är väldigt vanligt. Faktum är att i hushåll där det är mer ont om pengar, bråkar man alldra mest om dessa. Det kanske inte kom som en överraskning eftersom pengar och ekonomi ändå utgör en stor del av vardagen även om det inte är något man ständigt går och tänker på.


Läs om hur ni kan göra för att slippa bråka om pengar hemma.

Artikel nov 2021 - Från snäckskal till kryptovaluta

Artikeln som är skriven av vår egen Kristina Eriksson ger oss en annorlunda och underhållande historisk tillbakablick. Visste du att internetbankerna inte kom förrän på 90-talet? Är VR-banker bara en tidsfråga? Och varför har sms-lånen nästan försvunnit?


Läs om ett stycke historia om onlinebankernas inträde på den Svenska marknaden.

Historia

Copyright © All Rights Reserved kontanter.nu 2014